A.FOLK - népzenei hangszerbolt

Bevásárlókosár
A bevásárlókosara jelenleg üres.

   

You are here: Címlap
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
A.Folk Népzenei Hangszerbolt
Töröksíp

A kuruc kor tárogatója.

Töröksíp, tárogató.

A hangszert itt tekintheti meg.

 
Napraforgó Együttes

MEGJELENT
a Napraforgó Együttes
Debrecenbe kéne menni... című lemeze!

"Ebbe a lemezbe megpróbáltuk belesűríteni mindazokat a dalokat és nótákat, amelyeket közel tíz éve a fellépéseink alkalmával szoktunk játszani a legkedvesebb, és legjobb közönségnek, a gyermekeknek. A lemezen óvodás gyermekek és kisiskolás gyermekek énekelnek nagy- nagy örömmel. Ezáltal ez a lemez is kimondottan a gyermekeknek szól, amin megpróbáltuk egy kis történetbe gyúrni a legkedveltebb dalainkat, és nótáinkat! Reméljük nagy, nagy örömmel és szeretettel fogják a gyermekek hallgatni és egy-egy hang, vagy dallam örökre bevésődik majd a kis lelkükbe."
Az mp3 formátumú CD-n hallható gyerekdalok szövegei itt olvashatók, a CD megvásárolható a zenekartól.

A Napraforgó együttes gyerekműsoraiban az óvodások népies dalokkal, táncokkal kísért dramatikus játékokban, "mesékben" vesznek részt. A zenekar 2003 nyarán alakult, amikor a jelenlegi zenekarvezetõ – aki egyébiránt óvóbácsi – felkérést kapott, hogy egy óvodai évzáró után tartson egy kis táncházat az ovisoknak. Õ örömmel elfogadta a felkérést, és megkérte két jó barátját, - akikkel még a fõiskolás éveiben zenélt együtt, és akik szintén pedagógusok - hogy segítsenek a program lebonyolításában. A táncház annyira jól sikerült, hogy elhatározták, tovább folytatják, mint amatõr gyermekzenekar, Napraforgó együttes néven. Pár hónap múlva bõvült a társaság egy hegedűs hölggyel. Azóta is ebben a felállásban muzsikálnak...

Tagok:

  • Soós Réka - hegedű, ének
  • Mészáros Péter - tangóharmónika, nádduda, gitár, ének, furulya
  • Szögi "Bélabácsi" Szabolcs - tapan, ének, ritmushangszerek
  • Takács Zoltán - ének, mese, dramatizálás
 
Magyar citerás antológia II.

Bolya Mátyás

Magyar citerás antológia II.

A Magyar citerás antológia CD-sorozat II. részét 2005-ben adta ki a Flaccus Kiadó. Azóta két újabb rész is megjelent, és előkészületben van a sorozat V., egyben utolsó darabja is. Érdemes felidézni néhány gondolatot az akkor leírtakból: ,,ahhoz, hogy egy értékes dallam eljusson mindenkihez, hivatalosan kiadott hanghordozón vagy lejegyzett formában, igen hosszú utat kell végigjárnia; a gyűjtés, feldolgozás, publikálás mindhárom lépcsőfokát... Az utolsó kettő a legnehezebb. Ezek a táncházmozgalom mai feladatai közül talán a legfontosabbak; így lesz a helyszíni gyűjtésből mindenki számára hozzáférhető és használható közkincs.”

Magyar citerás antológia II.

Ezen az úton egy kis lépés ez a kötet, melyben a CD-n található valamennyi dallam részletes kottája mellett egyszerűsített dallamváltozatok és dalszövegek közlésével teszem közérthetővé és használhatóvá a kötetet. Egy-egy jeles adatközlő életrajzával, eddig nem publikált fotókkal, valamint az összes lejegyzett dallam lábjegyzetében a főbb játéktechnikai elemek jelölésével igyekszem segíteni a hagyományos citerajátékra fogékony olvasót; legyen szó diákról, tanárról, előadóművészről vagy népzenekutatóról.

Bolya Mátyás
 
Hohner Student Melodika


32 hangos "Hohner" melodika kemény tokkal és kiegészítőkkel.

Hohner student melodika


A melodikát itt tekintheti meg.

 
Barokk gitár

 

Barokk mestergitár

A hangszert itt tekintheti meg.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 6

Legújabb termékek

140 000 Ft115 000 Ft9 000 FtHírlevél

vásárlói hírlevél


HTML formátum?