A.FOLK - népzenei hangszerbolt.

Bevásárlókosár
A bevásárlókosara jelenleg üres.

   

You are here: Címlap
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
A.Folk Népzenei Hangszerbolt
Arpeggione

Hathúros, gitár hangolású, de vonóval megszólaltatott

historikus hangszer.

Arepggione - vonós gitár

A hangszert itt tekintheti meg.

 
Elektroakusztikus basszusgitár

Kézi készítésű elektroakusztikus basszusgitár.

Kézi készítésű elektroakusztikus basszusgitár.

A gitárt itt tekintheti meg.

 
Papó zenedéje

Kiss Ferenc: Papó zenedéje

Papó zenedéje - Kiss FerencÓvodásoknak, kisiskolásoknak ajánljuk ezt a könyvet, hogy minél hamarabb megismerjék a magyar népzenét és annak hagyományos hangszereit. Papó, azaz Nagyapa mesél benne a régi, falusi zenélési alkalmakról, a zene gyógyító és jobbító szerepéről. Mondókákat, dalokat és történeteket idéz fel a dorombról, tekerőlantról, kobozról, dudáról, cimbalomról és más, régi zeneszerszámokról. A képzelőerőt serkentő mókás illusztrációk, kérdések és feladatok a „leckék” minél játékosabb és maradandóbb elsajátítását szolgálják. A CD melléklet – követve a könyv tematikáját – bemutatja a természet és élővilág zenei hangjait, a hangszerekét, a jellegzetes hangszertársításokat, de tánc alá való muzsika is hallható rajta.


Nyisd ki a könyvet és tedd fel a lemezt! Vár Papó Zenedéje!

 
Töröksíp

A kuruc kor tárogatója.

Töröksíp, tárogató.

A hangszert itt tekintheti meg.

 
Napraforgó Együttes

MEGJELENT
a Napraforgó Együttes
Debrecenbe kéne menni... című lemeze!

"Ebbe a lemezbe megpróbáltuk belesűríteni mindazokat a dalokat és nótákat, amelyeket közel tíz éve a fellépéseink alkalmával szoktunk játszani a legkedvesebb, és legjobb közönségnek, a gyermekeknek. A lemezen óvodás gyermekek és kisiskolás gyermekek énekelnek nagy- nagy örömmel. Ezáltal ez a lemez is kimondottan a gyermekeknek szól, amin megpróbáltuk egy kis történetbe gyúrni a legkedveltebb dalainkat, és nótáinkat! Reméljük nagy, nagy örömmel és szeretettel fogják a gyermekek hallgatni és egy-egy hang, vagy dallam örökre bevésődik majd a kis lelkükbe."
Az mp3 formátumú CD-n hallható gyerekdalok szövegei itt olvashatók, a CD megvásárolható a zenekartól.

A Napraforgó együttes gyerekműsoraiban az óvodások népies dalokkal, táncokkal kísért dramatikus játékokban, "mesékben" vesznek részt. A zenekar 2003 nyarán alakult, amikor a jelenlegi zenekarvezetõ – aki egyébiránt óvóbácsi – felkérést kapott, hogy egy óvodai évzáró után tartson egy kis táncházat az ovisoknak. Õ örömmel elfogadta a felkérést, és megkérte két jó barátját, - akikkel még a fõiskolás éveiben zenélt együtt, és akik szintén pedagógusok - hogy segítsenek a program lebonyolításában. A táncház annyira jól sikerült, hogy elhatározták, tovább folytatják, mint amatõr gyermekzenekar, Napraforgó együttes néven. Pár hónap múlva bõvült a társaság egy hegedűs hölggyel. Azóta is ebben a felállásban muzsikálnak...

Tagok:

  • Soós Réka - hegedű, ének
  • Mészáros Péter - tangóharmónika, nádduda, gitár, ének, furulya
  • Szögi "Bélabácsi" Szabolcs - tapan, ének, ritmushangszerek
  • Takács Zoltán - ének, mese, dramatizálás
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 7

Legújabb termékek

45 000 Ft80 000 Ft60 000 FtHírlevél

vásárlói hírlevél


HTML formátum?