A.FOLK - népzenei hangszerbolt

Bevásárlókosár
A bevásárlókosara jelenleg üres.

   

You are here: Címlap
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
A.Folk Népzenei Hangszerbolt
Xaphoon

Műanyag és bambusz xaphoonok, különböző hangolásokban.

Bambusz és műanyag xaphoon.

A hangszereket a fűvos hangszerek

"Xaphoon" fülére kattintva  tekintheti meg.


 
Pomposa

Pomposa

Ezen a linken talál több képet a hangszerről.

 
Vetettem violát - bihari népdalok

Vetettem violát

Kötetünkben válogatást adunk közre a bihari Sárrét falvaiban az 1970-es évek közepétől végzett népdalgyűjtés több mint félezer dallamából. Jelen gyűjtemény a harmincöt évvel ezelőtt megjelent Szivárványos az ég alja című bihari daloskönyv egyfajta folytatása, korszerű bővítése. A benne szereplő dalok fele megtalálható a régi daloskönyvben is, azonban az összes most közölt dallam újra lejegyzésre került.

Bihari népdalok

A 131 sorszámozott lejegyzéshez szorosan kapcsolódik három CD anyaga (Fellegzik az idő, 2008; Hallottátok hírit, 2009, Vetettem violát, 2013), amelyekből az első kettő önálló lemezként jelent meg a Dialekton Népzenei Kiadó gondozásában. A harmadik lemez e könyv hangzó mellékleteként teszi még teljesebbé a bihari énekes hagyományt bemutató hangzó sorozatot. A dalanyag szerkesztése nem tematikus, a dallamok sorrendje teljes egészében megegyezik a hangzó mellékletként szolgáló lemezek sorrendjével. Legnagyobb számban szerelmi témájú dalokat, katonadalokat és pásztordalokat találunk, de megjelennek betyárdalok is.

További részleteket ide kattintva találhat.

Szerkesztette: Balogh Sándor

 
Arpeggione

Hathúros, gitár hangolású, de vonóval megszólaltatott

historikus hangszer.

Arepggione - vonós gitár

A hangszert itt tekintheti meg.

 
Papó zenedéje

Kiss Ferenc: Papó zenedéje

Papó zenedéje - Kiss FerencÓvodásoknak, kisiskolásoknak ajánljuk ezt a könyvet, hogy minél hamarabb megismerjék a magyar népzenét és annak hagyományos hangszereit. Papó, azaz Nagyapa mesél benne a régi, falusi zenélési alkalmakról, a zene gyógyító és jobbító szerepéről. Mondókákat, dalokat és történeteket idéz fel a dorombról, tekerőlantról, kobozról, dudáról, cimbalomról és más, régi zeneszerszámokról. A képzelőerőt serkentő mókás illusztrációk, kérdések és feladatok a „leckék” minél játékosabb és maradandóbb elsajátítását szolgálják. A CD melléklet – követve a könyv tematikáját – bemutatja a természet és élővilág zenei hangjait, a hangszerekét, a jellegzetes hangszertársításokat, de tánc alá való muzsika is hallható rajta.


Nyisd ki a könyvet és tedd fel a lemezt! Vár Papó Zenedéje!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 6

Legújabb termékek

140 000 Ft115 000 Ft9 000 FtHírlevél

vásárlói hírlevél


HTML formátum?